Sivut

perjantai 10. elokuuta 2012Huhtikuu 22nd, 2012
 
Tule kanssani matkalle maalattuihin hetkiin, jotka kodikkaasti kuljettavat eteenpäin. Liesi, lattia ja kissa, on siinä tunnelmaa, joka valloittaa. Tämä näkymä on vanhan tuvan keittiöstä. Kissat rakastavat tätä huonetta, kun täällä on lämmintä ja samalla voi helteillä oleilla vähän varjossa.

Rantamaisema, kattaus verannalla ja ruusukaaret, sekä rottinkiset kalusteet, siinä vasta romantikon aatteet. Teehetki, johon aika hetkeksi seisahti, sinulle kuiskutteli, viivähdä vielä,
kanssani hetki ole tällä kesäisellä haavekukkatiellä, istumassa rantaverannalla, ruusujen alla.Puutarhaveranta, jossa kaunista kukkaloistoa ja rottinkituolilla levähdystaukoa. Oi, olemmeko tunnelman hurmaannuttamia. Mitä ajattelet tästä tuokiosta, ystävä? Eikö tässä olekin somaa vähän vielä viivähdellä ja nauttia kukkapuutarhan tuoksuista. Ei pidetä kiirettä.
Tuoreita mansikoita, marjapiirakkaa päivänvarjon suojissa, aurinkohattu kutreilla saa herkutella  keskipäivällä, yhteisellä teehetkellä. Oi, kuinka ihanata! Olethan mukana ystävä? Tällä hellesäällä on hauskaa retkeillä pihanurmikolla ja välillä suojautua paahtavalta auringolta, joka niin kuumasti porottaa ja hieman jopa uniseksi saa.


Kukkaihmisen paratiisissa ei koskaan ole pulaa kukkavalikoimasta. Sitä on ilo katsella. Piipahdetaan hetkinen täällä takapihan kukkapuutarhassa. Mitä kukkia haluaisit mukaan ystäväni? Saat vapaasti valita ne, joista eniten tykkäät.


Kun alkaa väsyttää, silloin on aika levähtää ja nauttia kesäpäivien lämmöstä. Viereinen huone on varattu sinulle ystäväni. Siellä vieraskamarissa sinulla on hyvä ottaa rauhassa torkkuja ja kuunnella avoimesta ikkunasta kantautuvaa linnunlaulukonserttoa. Linnut laulavat meille unilaulua, jonka sävel soi niin heleän keveänä ja puhtaan kauniina, ilman riitasointuja.

Tämä paikka on sinulle ja minulle. Meille kahdelle ystävykselle ja kauneuden katselulle. Otitko mukaan vaikka käsityösi tai mieluisan kirjasi. tässä voimme rupatella, pohtia elämän erikoisuuksia ja muistella kaikkia mukavia sattumuksia, mehiläisten suristessa kukkapenkissä.

Tämä kuva on romantikon olohuoneesta. Täällä vietetään perheen yhteisiä hetkiä. Viivähdetään täällä hetki ystäväni, ja kerrotaan lisää kuulumisia. Samalla voimme kuunnella antiikkiradiosta päivän uutisia ja suunnitella seuraavia käyntipaikkoja.


Tämä tässä on rakkauden kukkapuutarha. Molemmat hoitavat sitä yhtä huolella. Miten on laita sinun rakkauden puutarhassasi, ystäväni? Kasvaako siellä sopuisan yhteiselon kukkia ja
saako siellä huumori vapaasti rönsyillä sekä hymy nuorentaa kasvoja.


Lastehuoneessa on sinisen raikasta, siellä kevyttä on lapsella nukkua ja uneksia saduista. Onko sinulla lapsia tai lapsenlapsia? Pyydä heidät mukaan seuraavalla käynnillä. Voimme yhdessä lukea heille satuja ja jos sinulla on kaunis lauluääni, niin voit laulaa tuutulauluja.


Tässä sinulle oviaukko kasvipuutarhaan. Tervetuloa sitä katselemaan ja ihastumaan. Siellä viihtyvät rehevät salaatit, komeat tillipehkot ja tuuheat persiljapenkit, mainiot magoldit, korkeat ruohosipulit sekä yrttimaasta pilkistävät nuo kyntelit, basilikat, korianterit, mäkimeiramit, sitruunamelissat, timjamit, salviat ja tietysti ihanat mintut. Niistä voit valita itsellesi sopivan korillisen kotiin vietäväksi. Amppelimansikoita voimme poimia samalla ja sitten herkutellen syödä niitä vaniljajäätelön kanssa päivällisen jälkiruokana.


Tässä odotellaan kesävieraita. Rohkenetko sinä tulla ja nauttia ystävien seurasta. Voimme viettää oikein hauskat kekkerit vaikka kirjoitteluystävien seurassa ja samalla ottaa hieman
lisää aurinkovitamiinia, kun kertoilemme itse kunkin viimeaikaisia tapahtumia.


Tässäpä taiteilijan kammari. Täällä voivat ajatukset muotoutua ja saada parhaimman loistonsa. Täällä syntyvät runoni ja ajatelmani saavat kuosinsa sekä värssyt ominaisen rytminsä. Täällä syntyvät myös ideat erilaisiin kortteihin ja valokuviin. Tervetuloa tutustumaan kirjalliseen tuotantooni. Jos muistit ottaa omia kirjoituksiasi mukaan, niin voimme samalla lukea niitä yhdessä.

Tule taloon taiteilijan. Sinun odotetaan pian saapuvan, sillä kahvi on valmiina. Voimme juoda sen olohuoneessa. Ilman sinua on taiteilijan talossa aika hiljaista, sillä ystäviä ei asu kovin lähellä ja sydämen aarteella on paljon omia puuhia, joten minulla on toisinaan yksinäisiä hetkiä, joihin sinä ystäväni tuot somaa virkistystä.

Tässä vieraskamarissa voit yöpyä, ellei sinulla ole kotiin niin tulenpalavaa kiirettä. Toivon sinun viihtyvän kyläilyreissullasi pitempään, että voimme kunnolla tutustua, kun tunnemme toisemme vain kirjoitusten parista.


Huomenna voimme käydä soutelemassa ja nauttia aamuauringosta puutarhassa. Ei mikään ole niin ihanaa, kuin soutelu lähes tyynellä järvellä, aaltojen hiukan liplattaessa ja auringon lämpimästi porottaessa. Rannalla voimme pulahtaa uimaan, sillä siellä on hiekkapohja.


Tule sitten nauttimaan kanssani aamiaista päiväsalongissa, kun olet saanut unihiekan karistettua silmistä, sillä katoin sinua varten monia herkkuja, joita saat maistella..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti