Sivut

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Hytisyttävän kylmä ja sormet kohmettava päivä. Kävin keräämässä 10 l ämpärillisen mansikoita ja sormet olivat kylmästä kohmeessa. Ulkona on suorastaan hyisen kylmää ja kova myrsky. Täytyi juoda 4 isoa mukillista lämmintä teetä, että olotila vähän lämpesi. Entinen työkaverini soitti ja porisimme pitkän tovin.

Huomasin lehdestä, että 2 entistä työkaveria oli kuollut. Tälle vuodelle on entisiä työkavereitani kuollut siis jo 3 kaikkiaan.

Lämpötila on + 8 asteen tietämillä tänään. Eipä siis ihme, että on niin kylmää. Miehenikin laittoi talvivillapuseron päälle mennessään ulos töitään tekemään. Kävi ensin kokeilemassa collegepuseron ja työhaalareiden kanssa, mutta ei tarennut.

Oli ihanaa jutella työkaverini kanssa ja vaihtaa ajatuksia. Se todella virkisti oloa. Muuten olikin vähän apea mieli, kun huomasin, että mansikat alkavat avomaalla homehtumaan ja perunoihin on ilmeisesti iskenyt rutto, kun kaalet ovat kärsineen näköiset. Täytyy niittää perunankaalet alas ja toivoa, että perunat ovat ehtineet edes vähän kasvaa, ettei koko vaivannäkö ole mennyt hukkaan. Nyt on niin kylmää, ettei edistystä tapahdu tomaattien kypsymisessä eikä paprikoiden kasvamisessa. Mustikoitakin pitäisi poimia, mutta kun ei tarkene. Itikoilta saisi nyt olla suojassa, sillä ne eivät tällä myrskyllä ja kylmyydellä ole riesana, vaan on liian kylmää poimia marjoja.

Tiedän kyllä mistä kaikki nämä vastoinkäymiset taas tulevat. Tämä tällainen oli jo vähän odotettavissakin, kun olen astunut niille alueille, jotka tietävät vaikeuksia. Olkoon vaan, enää en aloittamaltani tieltä peräänny. Vanha taistelija herää taas eloon. Pukee haarniskan ylleen, ottaa kilpensä ja miekkansa ja käy taistoon jalopeuraa vastaan.

Nyt alan tuon ämpärillisen mansikoita puhdistamaan ja huuhtelen ja leikkelen sekä vähän sokeroin sekä pussitan ne ennen pakastimeen laittoa. Jälkiruoaksi saamme taas mansikkajogurttia, joka on herkkuamme. Valmistan itse jogurtit, niin tulee sopivasti säädeltyä sokerin määrää. Nyt minulla on eka kerran porisemassa oman maan perunoita. Mieheni niitti perunankaalet alas.
Tuossa kuvassa näkyy isosamettiruusun kukkia ja ne ovat maaliskuussa kylvämistäni, esikasvatetuista taimista kukalla parhaillaan. Minä esikasvatan täällä varjoisessa talossa nuo taimet, joten ne ehtivät hitaasti kukkaan ja kesä oli kylmä sekä pilvinen suurimman osan ajasta. Kasvihuoneeni on lämmittämätön, joten sekin hidastaa kasvua. Pidin taimia kesäkuussa pari viikkoa kasvihuoneessa, että yöhallat menivät ohi ja istutin ne penkkiin juhannuksen aikoihin. Kuvaa klikkaamalla näet sen suurempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti