Sivut

tiistai 18. syyskuuta 2012

KuruKukan ajatuskorista

             Vihreän teen virkistystä

Elämässä saat virvoitusta juotuasi hyvien sanojen vihreää teetä. Hyvissä sanoissa on voimaa. Ne tuovat päiviisi sellaisen latauksen, joka kulloinkin on tarpeellinen. Lempeät sanat lääkitsevät rikki mennyttä sisintä, voitelevat hyvälle tuoksuvan voiteen tavoin elämässä saatuja ruhjeita. Kun elämän ihana aurinko paistaa sydämeesi, saat parantua sen siipien alla. Murheellisena saat lohdutusta ja kun sinulla on nälkä, silloin sinua ravitaan. Hyviä sanoja löydät runoista ja myös vuosisatojen takaa, ajatelmista ja ystävien kohtaamisesta.  Hyviä sanoja on kaikkialla, jos vain ehdit ne huomata.
                                     ♥  Kirjoittanut KuruKukka ♥
                   Elämän pajukorissa

 
 
 
   Valon katveessa, yksinäisyyden korissa, olet hiljaa piilossa sanojen sivalluksilta, odottamassa kutsua hymyjen jakajalta. Kylmällä terassilla ei vielä kynttilöitä, ei lämmön pehmeyttä, joka valaa rohkeutta odotella huomista. Valon sammuessa, ikkunoiden takana sydänten sinfonioita, rakkauden juhlapukuja kauniisti kahisemassa. Korkealla tähtitaivas todistamassa olevaisen kauneudesta. Sydämesi huoneessa tunteitakin tallessa, eilispäivän unelmia kutsumassa sinua pois pajukorista. Uskallatko jo esiin tulla, löytää ympäriltä säihkyviä safiireja, välittämisen kultaketjuja. Uskallatko jo luottaa, ei tulevaisuus tuhoa sinulta ihan kaikkea, jäljellä on vielä rakkauden hippusia.


                                                   ♥  Kirjoittanut KuruKukka  ♥

          Osa näistä näistä runoistani on vaihtelun vuoksi tällaisessa muodossa, kuten tässä yllä.                      Sanoja ystävälle

 
Tänään ystäväni, sinun kotipolkuasi valaisemaan kauniisti, tahdon näin jättää valonläikettä tähtien. Sinun elämääsi yhä kirkastamaan onnea lämmintä toivon, niin paljon kuin se mahdollista on. Sanojen somia kierteitä, joista voit esiin keriä, tunteita suurenmoisia, hellän välittämisen aakkosia. Tänään ystäväni, olen sinun lähelläsi, voit kertoa huolistasi, keventää murheitasi. Katso ruusujen hehkua, niillä on sanomansa. Ei ystävää jätetä, silloin kun hänellä on liian yksinäistä.

                                      ♥  Kirjoittanut  KuruKukka  ♥

----------------------------------------------------------------


                   Oma maa mansikka

 
Mansikka niin makea, punainen ja pullukka, kasvaa kohopenkissä, sahanpurua ympärillä. Täällä ei ole siilejä, eikä myöskään myyriä, kissat ovat ahkeria, mutta voi voi rastaita, olemme aina kilpasilla. Mansikoista jogurttia, se on meillä herkkua. Talveksi myös pakastan, kiisseleitä rakastan. Marjoja sain litroittain, päivät vietän puhdistain. Sokeroin ja pussittelen, pakkasilla nautiskelen, kesäaikaa ajatellen.
                                                      ♥  Kirjoittanut KuruKukka  ♥                        Kesän kosketus

 
Aistitko sen, kesän kosketuksen. Tunnetko lämmön ihanan henkäyksen. Valoliljojen tanssin niityillä ja jokihelmien kimalluksen yöttömässä yössä. On siinä taikaa, joka valtaansa saa. Sitä ei voi vastustaa, sillä se lempeästi lumoaa. Voiko olla mitään ihanampaa. Tule kanssani herkkään tunnelmaan. Mennään mukaan ja sukelletaan noihin hurmion hetkiin, moniin kesäisiin retkiin. Tanssitaan valon tanssia niin musikaalista ja ihastellaan kesäkukkasten kauneutta.
                                                    ♥  Kirjoittanut KuruKukka  ♥               Syystalven alkutunnelmissa


Ilta kurkistaa jo ikkunasta ja hämäryys tanssii piirissä pihamaalla. Syysaurinko valaisi päivää niin kirkkaasti, vaikka kylmänherra ei suonutkaan sen enää kovin paljoa lämmitellä kulkijoita pohjoisen poluilla. Talvi on ryhtynyt tekemään jo tiedusteluja, mutta vielä se ei ole halunnut valkaista maata, vaikka ei lumisadekaan taida olla enää kaukana.
                                     ♥  Kirjoittanut KuruKukka  ♥                          Oodi olleille


Kuiskivat puut, varjoisan maan, tuovat tullessaan hiljaisuuden askeleet, joiden kosketus niin kevyttä on. Kuiskivat puut, vapisevat kauan kyynelsateessa, joka kostuttaa olleiden maan vuolaudellaan. Huojuvat puut, tuulen ajaessa kylmänrattailla ajatusmetsässä, jossa on viileätä ja aikaa levätä. Huojuvat puut, kuuran kosketuksessa vaikertavat vankeina, menneisyys taakkana, tulevaisuus kaukana vaeltajien maassa.
                                    ♥  Kirjoittanut KuruKukka  ♥           Muistolauseita hautajaisiin

 
Et ole kokonaan poissa, olet tuulahdus koivikoissa, olet hymyjen helmitarhassa muistona kauniin valoisana. Nousit tuulilaivaan, purjehdit yli taivaan. Menit kauaksi sinne missä on vastausrinne. Kohtalosi niin kosketti, suru puikoilla pisteli. Elämä pois kuljetti, niin kallisarvoista otti. Tänään jätämme jäähyväiset, ovat tunteet surumieliset. Vuotavat virtoina kyyneleet, kysymyslautalla purjehtineet.                               
                                         ♥  Kirjoittanut KuruKukka  ♥


Kaikki sivustoni löydät tästä: http://kurukukka.suntuubi.com
Ilmaisia sähköpostikorttejani voit lähettää seuraavista aiheista:

http://alppi.com/search/O = onnittelukortit
http://alppi.com/search/Y = ystävyyskortit
http://alppi.com/search/R = rakkauskortit
http://alppi.com/search/V = vuodenaikakortit
http://alppi.com/search/J  = joulukortit
http://alppi.com/search/P  = pääsiäiskortit

 
 
 
      
                                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti